Fyll ditt skafferi med våra superfoods

Nypon, gurkmeja, ingefära & havtorn är bara några utav våra superfoods, bra för din hälsa.

Användningsområdena för våra superfoods är många och anledningarna till att berika din kost med dessa är desto fler. Superfoods innehåller inga tomma kalorier utan boostar din kropp med viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter så du ska må så bra som möjligt och optimera din hälsa. 

Når du upp till livsmedelsverkets rekommendationer för frukt och grönt?

Livsmedelsverket rekommenderar idag ett dagligt intag på minst 500 g frukt och grönt. Det kan vara tre frukter och två stora nävar grönsaker. Väldigt många vetenskapliga studier visar på att ett stort intag av frukt och grönt bidrar till att skydda mot olika typer av cancer, högt blodtryck, höga nivåer av det onda kolesterolet LDL i blodet, hjärt- och kärlsjukdom och typ 2 diabetes. Skyddet kan bero på olika ämnen i den frukt och grönt vi äter som fiber, folat/folsyra, karoten, lykopen, vitamin C och antioxidanter och hur dem samverkar med varandra.

7 tips på hur vi på WellAware når upp till det rekommenderade intaget

- Vi ser till att få i oss en frukt eller näve grönsaker vid varje måltid. 

- När sötsugen slår till på eftermiddagen har vi frukt tillgängligt. 

-  Vi fyller skafferiet och kylen med frukt och grönt, har vi det hemma är det mycket enklare att tillgodose kroppen med dessa fantastiska livsmedel. 

-Vi äter vegetariskt några dagar i veckan, på så vis får vi i oss mer grönsaker och baljväxter.

- Vi tillsätter WellAwares superfoods i våra smoothies

- Vi toppa vår gröt eller yoghurt med WellAwares superfoods. Våra nypon passar jättebra tillsammans med musli på yoghurten. 

- Vi startar eller avslutar dagen med en hälsoshot baserat på ingefära och gurkmejan. 

De tre sist nämnda punkterna är desto viktigare om du är dålig på att äta grönsaker till din måltid, inte äter tillräckligt med frukt och inte vill äta några vegetariska måltider. 


Äldre inlägg Nyare inlägg

Lämna en kommentar

Alla kommentarer genomgår en kontroll innan de publiceras.