Svar på tal, så här ökar du din prestationsförmåga med vårt prisbelönta Beet Up + Collagen

WellAware BeetUp + Collagen är ett nytt tillskott i vår workoutserie och är ett uppladdning och återhämtningspulver bestående av vårt kollagen och rödbetspulver du enkelt blandar i vatten. Vi har även tillsatt extra nitrat från spenat, c-vitamin och magnesium för att du ska kunna optimera din prestation och återhämtning. Rödbeta har i ett flertal studier de senaste åren visat på prestationshöjande effekter i träningssammanhang (1). Nitratet i rödbetan ökar kvävoxid halten i kroppen vilket har en blodkärlsvidgande effekt, detta ökar syretillförseln till muskler och hjärnan. Med en ökad syretillförsel blir musklerna mer uthålliga och du kan prestera bättre och längre. Detta gör att vid samma mängd syre orkar kroppen prestera under en längre tid.

WellAwares BeetUp + Collagen innehåller 51 g protein/100 g, i samband med träning är protein viktigt för en optimal återhämtning och muskeltillväxt. Just kollagen har även i vetenskapliga studier visat sig ha den intressanta effekten att förbättra symtomen hos människor med ledbesvär (2), samt minska risken för idrottsskador (3). C-vitamin har en radvis livsviktiga funktioner i kroppen, en av dem är att stimulera kroppens produktion av kollagen. 

Produkten innehåller även magnesium för att optimera din prestation och återhämtning. Magnesium är viktigt för överföring av nervimpulser till muskler och vid brist på magnesium påverkas prestationsförmågan då muskelfibrernas välkoordinerade samarbete försämras. Magnesium är även nyckelfaktorn i den funktion som kyler ner kroppen under träning. Vid långdistanslöpning och andra högintensiva idrotter där man svettas mycket är det extra viktigt att fylla på med magnesium. 

Tack vare den forskning som finns på dessa näringsämnen kan vi säga att Beet Up + Collagen kan hjälper dig till en bättre prestation och återhämtning. Produkten vann pris på Natural & Organic Awards i November för "Best New Health and Nutrition Product". 

 

Referenser

  1. Larsen J.F. et al., 2010, dietary nitrate reduces maximal oxygen consumtion while maintaining work performance in maximal exercise. Free radical biology and medicine. 48 (2), 342-347. https://doi.org/10.1016/j.freeradbiomed.2009.11.006
  2. Jiang J.X. et al., 2014, Collagen peptides improve knee osteoarthritis in elderly women: A 6-month randomized, double-blind, placebo-controlled study. Agro Food industri Hi Tech, 25:19-23
  3. Peptan. 2019. Sport Nutrition. https://www.peptan.com/science/sports-nutrition/. (Hämtad 2019-02-14). 
KOMMENTARER