Cool Mind för avslappning och återhämtning

av  |
Cool Mind innehåller en kombination utav magnesium, zink, GABA och L-theanin. Ett kosttillskott med näringsämnen som kan intas vid behov för att främja avslappning, återhämtning och bra sömn.


Stress är en naturlig del av livet och alla går vi igenom dagar eller perioder då vi upplever extra hög stressbelastning. När man är i balans behöver den kortvariga och tillfälliga stressen inte vara dålig, utan kan till och med vara positiv eftersom den hjälper oss att prestera bättre. Men när stressen pågår länge och/eller är väldigt hög kan den bli mycket skadlig för oss.

För att hantera stressen gäller det att hitta en balans i vardagen. Lära sig konsten att prioritera, eliminera negativa tankar och analysera sitt stressmönster och vad som triggar den negativa stressreaktionen. Se till att få tillräckligt med återhämtning, vila och vara fysiskt aktiv. Hitta sätt och aktiviteter som höjer välbefinnande som är så viktigt för en effektiv återhämtning.

För att vi ska orka så behöver kroppen också energi och näring. Man bör lägga stor fokus på en ren, balanserad och näringstät kost rik på grönt, bra proteinkällor och hälsosamma fettsyror. Vid behov kan man även komplettera kosten med ett kosttillskott som Cool Mind som innehåller näringsämnena magnesium, zink, L-theanin och GABA, vilka hjälper kroppen att hantera stressen, främja avslappningen och återhämtningen.

Magnesium

Magnesium är involverat i en stor mängd kroppsprocesser. Mineralet är bland annat centralt för kroppens energianvändning och bidrar till att minska trötthet och utmattning. Magnesium fungerar även som en fysisk ”antistress mineral” som reducerar frisättningen av stresshormoner i kroppen som då gör oss mer stresståliga (1). Vid brist på magnesium förstärks effekterna av stress, vilket i sin tur leder till att man lättare blir trött, irriterad och att man kan få problem med att koncentrera sig. Man får svårare att slappna av, varva ner och man kan uppleva sömnproblem.

Zink

Zink är ett livsnödvändigt mineral, en kraftfull antioxidant som ingår i 100-tals viktiga kroppsfunktioner. Huvudfunktionen hos zink är att stödja och möjliggöra enzymreaktioner. Mineralet har till exempel betydelse för vår läkning, immunsystemet, för ett friskt DNA/RNA och för vår kognitiva funktion. Vid stress och hård träning så förbrukar vi även mer zink, vilket betyder att vi måste få i oss mer för att tillgodose kroppens behov (2).

GABA

GABA är en förkortning av det engelska namnet gamma-aminobutyric acid, som översatt till svenska blir gamma-aminosmörsyra. Som namnet indikerar är det en form av smörsyra och räknas till de icke essentiella aminosyrorna. GABA är den vanligaste hämmande signalsubstansen i det centrala nervsystemet som får oss att känna större lugn och avslappning. Vid brist på GABA kan man uppleva trötthet, ångest, oro och sömnproblem (3).

L-theanin

L-teanin är en naturlig aminosyra som stimulerar produktion av serotonin, dopamin och GABA i hjärnan, vilket får oss att känna lugn och harmoni (4) (5). På så sätt kan man uppleva bra fokus och koncentration under dagen och att man sover bättre under natten (6).


Älterer Post Neuerer Post

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen