Premium Collagen Marine Ananas

av  |

WellAware Premium Collagen Marine Ananas är ett kosttillskott speciellt utformat för hud, hår och naglar. Produkten innehåller marint hydrolyserat kollagen tillsammans med hyaluronsyra, zink och selen. Pulvret har en fräsch och god smak av ananas och blandas enkelt med vatten till en välsmakande dryck.

Huden, håret och naglarna påverkas av många faktorer, både yttre och inre. Exponering av föroreningar, UV-strålning och stress är exempel på riktiga bovar som får hud, hår och naglar att ta stryk. Näringsstatusen spelar även en stor roll. Kroppens egna produktion av vissa ämnen minskar också med åldern, vilket på utsidan visar sig i form av olika ålderstecken.

WellAware Premium Collagen Marine Ananas innehåller som nämnt marint hydrolyserat kollagen tillsammans med hyaluronsyra, zink och selen,  som samtliga har betydelse för huden, håret och naglarna. Här följer lite kort om dessa ämnen.

Kollagen

Kollagen är en av de viktigaste byggstenarna i vår kropp. Det är en nyckelfaktor när det gäller underhåll av styrka och flexibilitet i all stödjevävnad och har stor betydelse för bland annat bindväv, leder, ligament, senor, muskler, brosk och skelett. Inte minst ger det styrka, fasthet, smidighet och elasticitet åt huden, håret och naglar. Cirka 30 procent av allt protein i kroppen utgörs av kollagen och huden består av närmare 70 procent.

Allt eftersom vi blir äldre minskar kroppens egen produktion. Även andra faktorer påverkar kollagenet negativ så som stress, UV-strålning, hormonella obalanser, miljögifter och föroreningar. På huden märks det tydligt när kollagennivåerna sjunker. Rynkor och linjer blir mer framträdandet och huden förlorar sin smidighet och fasthet. Det påverkar även kvalitén på hår och naglar.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en sockermolekyl som finns naturligt i kroppen. Dess huvudfunktion är att binda fukt och fungerar som en mjukgörare/smörjmedel i vävnader. En stor mängd hittas i huden, bindväven och våra ögon, men finns även i brosk, ledvätska och benhinnevävnad. Precis som kollagen så minskar kroppens produktion i takt med att vi blir äldre. UV-strålar och fria radikaler har även en stor negativ effekt på hyaluronsyranivån. Hyaluronsyra har alltså en stor inverkan på huden som tillsammans med kollagen upprätthåller hudens struktur, fasthet och fuktnivå.

Zink

Zink som även fungerar som en antioxidant har en nyckelroll för en lång rad kroppsfunktioner. Inte minst bidrar zink till att bibehålla normalt hår, hud och naglar. Zink bidrar till att skydda våra celler mot oxidativ stress och har betydelse för bildandet av nya hudceller. Huden är faktiskt ett av de organ som innehåller mest zink och som snabbt reagerar på låga nivåer.

Zink spelar en viktig roll att bibehålla ett frisk hår. Mineralet hjälper till att hålla hårsäckarna i balans och har betydelse för normal hårväxt. Zink har även en betydelse för friska och starka naglar. Brist kan visa sig som sköra naglar och ändrat utseende som vita fläckar på naglarna.

Selen

I kroppen finns det 20-25 olika proteiner (selenoproteiner) som är beroende av närvaron av selen. Några av dessa proteiner är av betydelse för normal växt och kvalité av hår och naglar. Selen bidrar därmed till att bibehålla normalt hår och naglar. Liksom zink fungerar selen som en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress.Älterer Post Neuerer Post

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen