WellAware Svenskodlade proteiner

Pressmeddelande december 2022

WELLAWARE LANSERAR PROTEINPULVER FRÅN SVENSKA ÅKRAR

Svenskodlad Gul Ärta, Grön Ärta och Havreprotein är tre nya produkter i WellAwares sortiment. Det alla har gemensamt är att råvarans härkomst är från svenska åkrar, förädlas och packas i svenska anläggningar.


Beslutet att ta fram en serie med enbart svenskodlade råvaror var av flera anledningar dels vill vi bidra till hållbar utveckling genom att minska behovet av både animaliskt protein och importerade baljväxter.


Vill vi också gynna svenska odlare, vars grödor och odlingsmetoder redan från början måste möta mycket högt ställda miljökrav. Vi vill kort sagt bidra till positiva effekter inte bara på människors hälsa utan även på planeten; inklusive odlingsjorden och klimatet. 


Vi har valt att inte göra någon hybridprodukt av dessa fantastiska råvaror, dem gör sig så bra på egen hand och lämnar allt kvar till fantasin för konsumenten. Användningsområden sträcker sig genom allt från smoothies, bakning till matlagning.

I’m vegan (Djurens rätt)

Alla produkter har granskats och godkänts som veganska av Djurens Rätt.

Läs mer: https://www.djurensratt.se/im-vegan


Från Sverige

Alla produkter i serien märks med Ursprungsmärkningen Från Sverige.

Läs mer: https://fransverige.se


Panta förpackningarna
Att återvinna förpackningar är en självklarhet. Vi erbjuder möjligheten att panta alla produkter via Bower-appen. Läs mer: https://www.getbower.com
Lanseringsdatum

På www.wellaware.eu 20.12.22


Produkterna kommer lanseras hos Hälsokrafts samtliga 65 st butiker runt om i Sverige och hos utvalda onlineapotek under vecka 2.
För mer information om produkterna 

Mikael Nordlund: mikael@wellaware.se


Marknadsansvarig 

lovisa@wellaware.se

MER INSPIRATION