Nypon WellAware

10 tips – Varför nyponpulver är bra

Artikel skriven 2022

Nypon har sedan många år tillbaka varit ett populärt kosttillskott för människor med intresse för hälsa och välmående, tack vare sitt näringsrika innehåll och sin fantastiska smak.


WellAware nyponpulver innehåller en mängd vitaminer, mineraler och antioxidanter. Det smakrika pulvret från nypon kan bland annat bidra till förbättrad rörlighet och hjälpa dig med stela leder, samtidigt som det är ett smakrikt tillskott som kan användas för att göra extra nyttiga och goda mellanmål.


10 anledningar till att välja nyponpulver som kosttillskott

Nypon är fullproppade med flera olika härliga vitaminer och mineraler. Sedan många år tillbaka har nyponpulver blivit vanligt att använda som tillskott för både människor och hästar, då det har visats sig ha flera positiva effekter på såväl leder och brosk, som ökad rörlighet.


Superbäret har många egenskaper som kan påverka i princip hela kroppen med dess positiva effekter. Nedan har vi sammanställt våra topp tio anledningar till varför nyponpulver är ett av våra absolut bästa kosttillskott för näring och välmående:

1. Nypon för immunförsvaret

Flera av de vitaminer som finns i nyponet bidrar till förbättrat immunförsvar genom att skydda cellerna mot oxidativ stress. Dessa antioxidanter hjälper kroppen att hindra produktionen av fria radikaler. De främsta ämnena som bidrar till ett normal immunförsvar är:


Vitamin A

Vitamin A bidrar till immunsystemets normala funktion.


Vitamin C

Vitamin C bidrar till immunsystemets normala funktion.

Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.


Vitamin E

Vitamin E bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.


Järn

Järn bidrar till immunsystemets normala funktion.


Mangan

Mangan bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

2. Nypon för brosk och leder

Lider du av ledvärk, eller knakar och knäpper lederna när du rör på dig? Även för lederna kan vitamin C göra under. Tack vare skapandet av kollagen som vitaminet främjar, bidrar vitamin C till broskets normala funktion. Vissa studier(1) har också visat att nyponpulvret kan hjälpa dig som lider av artros.


Vitamin C

Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.

Nypon WellAware

3. Nypon för huden

Även hudens skick kan upplevas bättre genom att addera nyponpulver till din kost. Vitamin C bidrar till jämnare hy, medan kalcium kan främja läkning av sår. Vitamin A i sin tur behövs för att bibehålla normal hud och slemhinnor. Betakaroten, som kan omvandlas till vitamin A i kroppen, kan även ge dig en mer gyllene hudton och en extra varaktig solbränna.


Vitamin A

Vitamin A bidrar till att bibehålla normal hud.


Vitamin C

Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion.


Kalcium

Kalcium bidrar till normal blodkoagulation.

4. Nypon för synen

Nyponets röda färg kommer från betakaroten, som även finns i andra färgglada grönsaker och frukter såsom morötter, sötpotatis och pumpa. I kroppen kan betakaroten omvandlas till vitamin A, som bland annat bidrar till bättre mörkerseende.


Allvarlig brist på vitamin A kan leda till bland annat ljuskänslighet och nattblindhet.


Vitamin A

Vitamin A bidrar till att bibehålla normal synförmåga.

Nypon WellAware

5. Nypon för musklerna

Får du ofta kramp i musklerna? Då kan nyponpulvret vara ett bra sätt att få i dig extra magnesium, som ofta är anledningen till just muskelkramp eller sendrag.


Magnesium är ett viktigt mineral för kroppen som hjälper till i många olika processer. En av dessa är att bidra till musklernas avslappning efter hopdragning.


Brist på magnesium kan därför leda till muskelkramp, då kroppens förmåga att hjälpa musklerna att slappna av påverkas negativt.


Kalcium

Kalcium bidrar till normal muskelfunktion.


Kalium

Kalium bidrar till normal muskelfunktion.


Magnesium

Magnesium bidrar till normal muskelfunktion.

Magnesium bidrar till normal proteinsyntes.

6. Nypon för vikten

Att äta nyponpulver varje dag kan även ha positiva effekter för dig som vill gå ner i vikt, eller bibehålla din normalvikt. Bäret innehåller nämligen flera olika vitaminer och mineraler som bidrar till normal energiomsättning.


Med pulver av nyponskal kan du enkelt skapa hälsosammare vanor och göra din alldeles egna, näringsrika nyponsoppa utan socker, eller varför inte tillsätta i gröt eller annan mat för extra näring och smak?


Vitamin C

Vitamin C bidrar till normal energiomsättning.


Kalcium

Kalcium bidrar till normal energiomsättning.


Järn

Järn bidrar till normal energiomsättning.


Mangan

Mangan bidrar till normal energiomsättning.


Magnesium

Magnesium bidrar till normal energiomsättning.


Fosfor

Fosfor bidrar till normal energiomsättning.

Nypon WellAware

7. Nypon för hjärnan

Att ta tillskott i form av pulver från nypon kan även hjälpa dig som ofta känner dig väldigt trött eller utmattad. Några av de populära egenskaper nyponet har är nämligen att minska just trötthet och utmattning.


Vitamin C

Vitamin C bidrar till nervsystemets normala funktion.

Vitamin C bidrar till normal psykologisk funktion.

Vitamin C bidrar till att minska trötthet och utmattning.


Kalium

Kalium bidrar till nervsystemets normala funktion.


Järn

Järn bidrar till normal kognitiv funktion.

Järn bidrar till att minska trötthet och utmattning.


Magnesium

Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning.

Magnesium bidrar till nervsystemets normala funktion.

Magnesium bidrar till normal psykologisk funktion.

8. Nypon för tänderna

Söker du ett tillskott med fördelar för hela kroppen? Flera av de ämnen som finns i nyponet bidrar även till att bibehålla både tandköttets och tändernas normala funktion och egenskaper.


Vitamin C

Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för tandköttets normala funktion.

Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för tändernas normala funktion.


Kalcium

Kalcium behövs för att bibehålla normala tänder.


Magnesium

Magnesium bidrar till att bibehålla normala tänder.


Fosfor

Fosfor bidrar till att bibehålla normala tänder.

Nypon WellAware

9. Nypon för hjärta och blodkärl

Både hjärta, blodkroppar och blodkärl kan gynnas av egenskaperna som nyponet har. Vitamin C, kalium och järn är alla tre ämnen som bidrar till ditt välmående.


Vitamin C

Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för blodkärlens normala funktion.


Kalium

Kalium bidrar till att bibehålla normalt blodtryck.


Järn

Järn bidrar till normal bildning av röda blodkroppar och hemoglobin.

Järn bidrar till normal syretransport i kroppen.

10. Nypon för benstomme

Vitamin C bidrar till bildningen av kollagen, som har betydelse för många olika funktioner i kroppen. Även kalcium, mangan, magnesium samt fosfor finns i det populära superbäret och har egenskaper som bidrar till normal benstomme.


Vitamin C

Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för benstommens normala funktion.


Kalcium

Kalcium behövs för att bibehålla normal benstomme.


Mangan

Mangan bidrar till att bibehålla normal benstomme.


Magnesium

Magnesium bidrar till att bibehålla normal benstomme.


Fosfor

Fosfor bidrar till att bibehålla normal benstomme.

Nypon WellAware

WellAware nyponpulver innehåller 100% nypon

Våra nyponpulver innehåller 100% nypon. Pulvret består av 98% ugnstorkade, malda nyponskal och 2% malda nyponkärnor från ekologiska nypon – helt utan tillsatser.

Som prenumerant får du dessutom 10% rabatt på dina första produkter från WellAware. Ange din e-post här nedanför för att ta del av erbjudandet!

Ekologiskt & svensktillverkat

Våra nyponpulver tillverkas i Sverige och är ekologiska, veganska och enkla att dosera. Pulvret har en frisk och sötsyrlig smak och består till 100% av ekologiska, ugnsrostade strandnypon (rosa canina). Vi plockar våra nypon för hand och genom den varsamma processen bibehålls stora delar av näringsinnehållet.


Pulvret strös med fördel på yoghurt, gröt eller blandas i en smoothie. Nyponpulvret är enkelt att dosera och den friska smaken brukar uppskattas av både barn och vuxna. Bra att tänka på är att det grovmalda nyponpulvret har en lite grövre struktur än det finmalda.

Nyponpulver finmalet

Vårt finmalda nyponpulver levereras i påsar om 1 kg. Pulvret har en frisk och uppskattad smak av nypon som är utmärkt att göra nyponsoppa på, strö på yoghurt eller blanda i en smoothie. Även det finmalda nyponpulvret innehåller fibrer, vitamin C, vitamin E och mineraler, vilka tillsammans fungerar som antioxidanter.

Finmalet Nypon WellAware

Motus

Våra MOTUS-kapslar kommer i förpackning om 90 stycken och innehåller nyponextrakt, kollagen, kondroitin, vitamin C och boswelliaextrakt (boswellia resina). Även om nypon är naturligt rika på vitamin C, har vi tillsatt extra vitamin C som bidrar till en normal kollagenbildning och har betydelse för benstommens normala funktion. Boswellia resina-extrakt har använts i århundraden som ett naturläkemedel inom "ayurveda" för att stärka lederna.

Motus WellAware

Nyponpulver eko

WellAware Nyponpulver EKO finns i förpackningar om 1 kg både på burk och som refill i påse. Nyponen är grovmalda och behåller därför en hög andel av sina naturliga fibrer som gör det perfekt att blanda med olika livsmedel. Nyponpulver EKO innehåller förutom vitamin C, mangan och fosfor även vitamin E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Nypon WellAware

Nyponkapslar

WellAwares nyponpulver finns även i form av kapslar. De kommer i förpackning om 90 stycken och har samma rika innehåll som nyponpulvret. Dessutom innehåller kapslarna organiskt svavel, MSM, som är en viktig beståndsdel i proteinet kollagen och keratin. Svavel återfinns framför allt i kroppens proteinrika vävnader som brosk, hud, skelett, muskler och ligament.

Nyponkapslar WellAware

Vanliga frågor och svar kopplade till "10 tips – Varför nyponpulver är bra"

Vad är bra med nyponpulver?

Nyponets fördelar är att de är naturligt rika på både vitaminer och mineraler. De innehåller bland annat vitamin C, vitamin A, kalcium, kalium, natrium, järn, fosfor och mangan.

Dess röda färg och friska smak har sedan urminnes tider använts som kosttillskott. Nypon ingår naturligt i vår nordiska flora och dess rika innehåll på nyttiga näringsämnen gör dem till en riktig hälsobomb.

När märker man effekt av nyponpulver?

Hur snabbt du får effekt av nyponpulvret kan variera. Om pulvret eller kapslarna används varje dag bör du vanligtvis kunna uppleva resultat efter någon vecka. Bästa resultat uppnås efter kontinuerlig användning inom några månader.

Kan man äta för mycket nyponpulver?

Det är alltid bäst att följa anvisningarna och det rekommenderade dagliga intaget som anges på förpackningen.

Vilket är det bästa nyponpulvret?

Nyponen som används för att skapa WellAware nyponpulver är 100% ekologiska och försiktigt ugnsrostade för att behålla alla de viktiga näringsämnen och fibrer som finns i nyponen. WellAware nyponpulver har tidigare blivit utsett till nummer ett i "Bäst i test" av nyponpulver.


(1) https://ichgcp.net/sv/clinical-trials-registry/NCT01430481
http://www.gaitposture.com/article/S0966-6362%2815%2900727-4/addons
http://www.scicompdf.se/litomove/rossnagel_eular.pdf

MER INSPIRATION